Tammy Sand
Nottingham
1. válasz: Az ilyen típusú cukordíszek mind hasonló módon készülnek. A cukorkristály "magokat" cukorkeverékbe teszik, és egy nagy forgó dobban több napon vagy héten át görgetik attól függõen, hogy milyen vastag réteget kell növeszteni rájuk. Az "ezüstöt" a keverékhez adják hozzá. Amint a többen sejtették, alumíniumot használnak.
A fémek fogyasztása Indiában régóta csemegének számít. Néhány hagyományos puding tetejére vékony aranylevelet helyeznek.
A díszítésre használt kis mennyiségû alumínium fogyasztását nem tartják veszélyesenek.
SAM ELLENBY
London
2. válasz: A süteményt díszítõ golyócskákat valóban alumíniummal vonják be (az alumíniumadalék száma az európai besorolás szerint E173). Fényüket a karnaubaviasznak (E903) köszönhetik. Az alumínium helyett ezüst (E174) is használható.
JACKIE MATHER-SHONE
Tyne and Wear
3. válasz: Talán még látványosabb a ritkaságszáma menõ, E175-tel készült, aranybarna sült csirke. Az E175 természetesen arany.
SIMON SCARLE
Brighton, East Sussex