MEGHÍVÓ

"A MAGYAR NEMZET STRATÉGIAI ALTERNATÍVÁI A TUDOMÁNYOS TÁRSADALOM SZOLGÁLATÁBAN. A XXI. SZÁZAD TECHNOLÓGIÁINAK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS MEGALAPOZÁSA"

rendezvénysorozat keretében a

"Kémia és táplálkozás"
címû ankétra,

melyet 1998. február 27-én (péntek) 9 órai kezdettel tartunk
az MTA Székháza kistermében (Budapest, V. Roosevelt tér 9. II. em.)

Az Ankét keretében elhangzó elôadások:

Levezetô elnök: Holló János akadémikus, az MTA ÉKB elnöke

1. Biacs Péter, a kémiai tudomány doktora, fôigazgató (KÉKI): Kémiai szempontok az élelmiszeripari gyártmányfejlesztésben

2. Gaál Ödön, a biológiai tudomány kandidátusa (OÉTI): Az élelmiszerkémia és táplálkozástudomány kapcsolata

3. Farkas József, az MTA levelezô tagja, tanszékvezetô egyetemi tanár (KÉE): Élelmiszerkémiai szempontok a minôségmegôrzési és tartósítási módszerek fejlesztésében

4. Hoschke Ágoston, a kémiai tudomány kandidátusa, tanszékvezetô egyetemi tanár (KÉE): A kémia kapcsolata az élelmiszer biotechnológiával

5. Salgó András, a kémiai tudomány kandidátusa, tanszékvezetô egyetemi tanár (BME): Analitikai kémiai módszerek szerepe az élelmiszerek összetételének vizsgálatában és eredetjellemzésében.

Hozzászólások, vita

Lipták András
osztályelnök
Náray-Szabó Gábor
akadémikus
Kõrös Endre
akadémikus


Vissza a Kémiai Osztály kezdôlapjára
Vissza az ankétok kezdôlapjára