MEGHÍVÓ
"A MAGYAR NEMZET STRATÉGIAI ALTERNATÍVÁI A TUDOMÁNYOS TÁRSADALOM SZOLGÁLATÁBAN. A XXI. SZÁZAD TECHNOLÓGIÁINAK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS MEGALAPOZÁSA"
rendezvénysorozat keretében a
"Kémia és táplálkozás"
címû ankétra,
melyet 1998. február 27-én (péntek)
9 órai kezdettel tartunk
az MTA Székháza kistermében (Budapest, V. Roosevelt
tér 9. II. em.)
Az Ankét keretében elhangzó elôadások:
Levezetô elnök: Holló János akadémikus, az MTA ÉKB elnöke
1. Biacs Péter, a kémiai tudomány doktora, fôigazgató (KÉKI): Kémiai szempontok az élelmiszeripari gyártmányfejlesztésben
2. Gaál Ödön, a biológiai tudomány kandidátusa (OÉTI): Az élelmiszerkémia és táplálkozástudomány kapcsolata
3. Farkas József, az MTA levelezô tagja, tanszékvezetô egyetemi tanár (KÉE): Élelmiszerkémiai szempontok a minôségmegôrzési és tartósítási módszerek fejlesztésében
4. Hoschke Ágoston, a kémiai tudomány kandidátusa, tanszékvezetô egyetemi tanár (KÉE): A kémia kapcsolata az élelmiszer biotechnológiával
5. Salgó András, a kémiai tudomány kandidátusa, tanszékvezetô egyetemi tanár (BME): Analitikai kémiai módszerek szerepe az élelmiszerek összetételének vizsgálatában és eredetjellemzésében.
Hozzászólások, vita
Lipták András osztályelnök |
Náray-Szabó Gábor akadémikus |
Kõrös Endre akadémikus |
Vissza a Kémiai Osztály
kezdôlapjára
Vissza az ankétok kezdôlapjára